Sportlessen Pilates & Yoga

Reservatie voor alle lessen is verplicht. Een les boeken kan vanaf 15/11/21 via onderstaande link:


Maandag

Dinsdag

Donderdag

Vrijdag

Zondag

09u30-10u30


Pilates & Yoga Intermediate

20u15-21u15

Pilates & Yoga Intermediate 

Pilates & Yoga Intermediate
Pilates & Yoga


Het is algemeen bekend dat sporten een positief effect heeft op ons humeur en welzijn.

Met behulp van pilates & yoga kan je tijdens de training externe gedachten buitensluiten en je op jouw lichaam concentreren.

Het doel van deze sessies is dan ook controle en balans van het volledige lichaam bereiken. Ademhaling, oprichting, kernstabiliteit, controle, concentratie, precisie en een vloeiende beweging zijn hierbij sleutelwoorden.

Verder zal je ook flexibiliteit via een statische of dynamische rek ontwikkelen.

De intensiteit wordt bepaald door de invloed van de zwaartekracht en het eigen lichaamsgewicht. 

Door het beoefenen van deze vormen zal je spieren gebruiken waarvan je het bestaan niet wist en zal jouw lichaam sterker en soepeler worden.

Hoe langer je pilates en yoga beoefent, hoe meer aandacht je zal kunnen schenken aan jouw ademhaling en hoe rustgevender jouw ‘practice’ zal worden. In het leven is niets zo belangrijk dan in balans zijn.


Pilates & Yoga Intermediate:

De intensiteit van de houdingen en oefeningen die uitgevoerd worden, ligt vrij hoog. Als u wil deelnemen aan een groepsles, is het noodzakelijk dat u makkelijk van lig naar zit en van zit naar stand kan komen. Tijdens elke les worden zowel  pilatesoefeningen alsook intensieve vinyasa yogaflows aangereikt. Bij deze dynamische flows vloeit op het ritme van de ademhaling de ene houding in de andere over. Elke les wordt afgesloten met een korte relaxatie.Small Group Training


Een small group training kan je vergelijken met een personal training maar gaat door in een kleine groep. Het voordeel van een small group training is dat deze zowel geschikt is voor beginners als voor gevorderden. Iedereen kan op zijn eigen niveau deelnemen. Je zal hierdoor op een gezonde en efficiënte manier aan je conditie, mobiliteit, kracht en stabiliteit werken. Tijdens de les wordt gebruik gemaakt van allerlei toestellen en materialen zoals een hometrainer, een plyobox, gewichten, therabanden, enzovoort. We starten de les met een korte opwarming om daarna over te gaan naar de oefeningen. Van deze oefeningen worden 3 reeksen uitgevoerd. De les wordt afgesloten met het stretchen van verschillende spiergroepen. Er wordt steeds gewerkt in kleine groepjes zodat individuele correctie van houdingen/oefeningen mogelijk blijft.


Elke deelnemer kan inspringen wanneer zij/hij wil.


Indien u klachten of letsels heeft, kan een individuele sessie gepland worden om samen te bekijken wat wel en niet mogelijk.


Professionele oefenmatjes zijn voorhanden. Het dragen van comfortabele sportkledij wordt aangeraden.Tarieven groepslessen:


1 losse beurt groepslessen: €14

5 beurtenkaart groepslessen: €65

10 beurtenkaart groepslessen: €120


De betaling gebeurt bij het boeken van een groepsles. Uooraleer een les geboekt kan worden, dient eerst een losse beurt of beurtenkaart aangekocht te worden. 


Als u reserveert voor de groepslessen dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden die u kan lezen bij het boeken van een groepsles.